top of page

Classic SHAVING.

BarberTrain geeft kappersopleidingen aan iedereen die zich willen laten omscholen tot barbier. Ervaren kappers kunnen bij ons terecht voor nascholing en kapperscursussen op het gebied van old-school kapsels, klassiek scheren en baard modelleren. Ons aanbod barbier cursussen is breed en gevarieerd, waardoor er altijd wel iets bij zit dat aansluit op jouw ontwikkelbehoefte.

Professioneel scheren is ook in
jouw salon mogelijk.

Schrijf je je in voor deze scheercursus dan gaan we jou trainen zodat jij de volgende dag al jouw klanten kan verwennen met een comfortabele klassieke scheerbeurt. Hierbij leer je de juiste scheerproducten te gebruiken in combinatie met heerlijke warme kompressen.

Logo ClassicSHAVING_edited.png

Inhoud.

De Workshop Classic Shaving van BarberTrain duurt 1 dagdeel van circa 3 uur! Je leert in deze scheer workshop hoe je een baard perfect glad kunt scheren op klassieke wijze met een open scheermes en warme doeken. Je doet dit op een scheermodel die je zelf meeneemt naar de cursus.

Tijdens de scheer cursus wordt uitgebreid ingegaan op de haargroei en eventuele probleemzones bij het scheren. Ook wordt aandacht besteed aan verschillende producten die het scheren makkelijker maken en irritatie helpen voorkomen.

HET GEMAK VAN SCHEREN MET SHAVETTE

We scheren in deze workshop met een shavette. Dit is een modern open scheermes met verwisselbare mesjes. Het voordeel van het scheren met een shavette is dat je voor elke klant een nieuw mesje in de houder plaatst. Je bent hierdoor altijd gegarandeerd van de scherpste kwaliteit en de hoogste mate van hygiëne.

SCHEREN VOLGENS DE HOLLANDSE SCHOOL

messen.jpg

Shavettes met verwisselbare scheermesjes

  • Een classic shave volgens de Hollandse school begint met een korte analyse van de groeirichting van de baard, eventuele ingegroeide baardharen en de conditie van de huid.

  • Om de huid optimaal voor te bereiden en het baardhaar extra zacht te maken wordt een pre-shave product aangebracht. Hierover wordt een warme, vochtige doek gelegd. Na een korte inwerktijd wordt de doek verwijderd en de baard ingezeept met een kwast.

  • Aansluitend scheer je het baardhaar met de haargroei mee met behulp van een shavette. Indien de conditie van de huid het toelaat wordt nog een keer ingezeept om tegen de haargroei in te scheren.

  • Na het scheren wordt een koude doek aangebracht om de gezichtshuid te kalmeren en de zeepresten te verwijderen.

  • Je masseert vervolgens een zachte aftershave balm in en als top op de scheerbeurt gebruik je een eau-de-toilette welke perfect combineert met de al gebruikte preshave, de scheerzeep en de aftershave.

  • Je geef tenslotte een lichte verkoeling met een handdoek.

PRIJZEN.

  • € 250 per deelnemer

  • schrijf je je met 4 deelnemers (of meer) tegelijk in, dan geldt een extra voordelig tarief van €200 per persoon.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief Btw.

LOCATIES.

Emmen

BAKKES herenkappers | baardkwekers

Noorderstraat 25 in Emmen

Zwolle

BAKKES herenkappers | baardkwekers

Sassenstraat 50 in Zwolle.

Parkeerplaatsen, trein & busstation bevinden zich voor beide locaties op maximaal 10 minuten loopafstand.

AANMELDEN.

Op onze website vind je alle geplande barbiers cursussen en workshops en kun je je online aanmelden. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt.

Voor een groepscursus/barber cursus in je eigen salon stuur je een email naar info@barbertrain.nl

VRAGEN.

We kunnen ons voorstellen dat je nog vele vragen hebt. Klik op de knop hieronder en stuur je vragen naar ons op. Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren.

Wil je ons liever persoonlijk spreken of je persoonlijk aanmelden? Stuur dan eveneens een bericht. Wij nemen dan telefonisch contact met jou op om jouw vragen te beantwoorden of de aanmelding in behandeling te nemen.

classic shaving.jpg

Voor alle deelnemers ligt na afloop een Certificaat van Deelneming klaar.

bottom of page