top of page

Beard MODELLING.

BarberTrain geeft kapper opleidingen aan mensen die zich willen laten omscholen tot barber. Ervaren kappers kunnen bij ons terecht voor nascholing en kapperstraining in old-school kapsels, klassiek scheren en baard modelleren. Ons aanbod barbier cursussen is breed en gevarieerd, waardoor er altijd wel iets bij zit dat aansluit op jouw ontwikkelbehoefte.

Inhoud.

Deze baard cursus van BarberTrain duurt 1 dagdeel van circa 3 uur! Je leert hoe je een baard in model trimt en hoe je de contouren rond de baard perfect glad kunt scheren. Je doet dit op een herenmodel die je zelf meeneemt naar de baard training.

Logo BeardSTYLING.png

BAARD MODELLEREN

 • In de baard workshop leer je welk baardmodel het beste past bij jouw klant. De dag erna al kun jij in jouw salon starten met adviseren.

 • Vervolgens ga je de baard in het gewenste model trimmen. Hiervoor gebruik je technieken zoals tondeuse-over-kam, het gebruik van opzetstukken en het shapen met een tondeuse uit de losse hand.

 • Met behulp van een precisietrimmer werk je de contouren af.

CONTOUR SHAVE

Vervolgens leer je om de hals en de wangen te scheren met een shavette. Dit is een modern open scheermes met verwisselbare mesjes, vergelijkbaar met het bekende nekmes.

Het voordeel van het scheren met een shavette is dat je voor elke klant een nieuw mesje gebruikt. Je bent hierdoor altijd gegarandeerd van de scherpste kwaliteit en de hoogste mate van hygiëne.

mes propaso.jpg
 • Vóór het scheren maak je een korte analyse van de groeirichting van de baard, eventuele ingegroeide baardharen en de conditie van de huid.

 • De baardharen in de hals en op de wangen worden extra zacht gemaakt met warme, vochtige kompressen in combinatie met een pre-shave product. Vervolgens wordt baard ingezeept met een scheerkwast.

 • We leren je vervolgens hoe je de wangen en de hals van klant met de haargroei mee scheert. Indien de conditie van de huid het toelaat mag je een tweede keer inzepen om tegen de haargroei in te scheren.

INTENSIEVE BAARDVERZORGING

Na het scheren leren we je hoe je een super relaxte baardverzorgingsbehandeling kunt uitvoeren in jouw salon.

 • Je maakt daarbij gebruik van een intensief hot-oil product, speciaal voor de baard. Om het product optimaal te laten inwerken gebruik je warme kompressen.

 • Vervolgens wordt de huid verzorgd met een bijbehorende baardbalsem en aftershave. Met behulp van een koele kompres breng je de huid verder tot rust.

 • Voor extra glans en vitaliteit masseer je een baardolie in de baard.

 • Als top op de behandeling gebruik je een eau-de-toilette en geef je lichte verkoeling met een handdoek.

PRIJZEN.

 • € 250 per deelnemer

 • schrijf je je met 4 deelnemers (of meer) tegelijk in, dan geldt een extra voordelig tarief van €200 per persoon.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief Btw.

LOCATIE.

Emmen

BAKKES herenkappers | baardkwekers

Noorderstraat 25 in Emmen

Zwolle

BAKKES herenkappers | baardkwekers

Sassenstraat 50 in Zwolle.

Parkeerplaatsen, trein & busstation bevinden zich voor beide locaties op maximaal 10 minuten loopafstand.

AANMELDEN.

In de cursuskalender vind je alle geplande baard cursussen en andere barbier workshops en kun je je online aanmelden. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt.

Voor een groepscursus/ barbier training in je eigen salon stuur je een email naar info@barbertrain.nl

VRAGEN.

We kunnen ons voorstellen dat je nog vele vragen hebt. Klik op de knop hieronder en stuur je vragen naar ons op. Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren.

Wil je ons liever persoonlijk spreken of je persoonlijk aanmelden? Stuur dan eveneens een bericht. Wij nemen dan telefonisch contact met jou op om jouw vragen te beantwoorden of de aanmelding in behandeling te nemen.

beard styling.jpg

Voor alle deelnemers ligt na afloop een Certificaat van Deelneming klaar.

Meer van BarberTrain...

bottom of page