Veelgestelde vragen.

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Mocht je jouw antwoord niet vinden, klik dan op CONTACT hierboven. Wij nemen dan snel contact met je op.

Vragen over de cursussen

Ik wil meer weten over jullie cursusaanbod


BarberTrain geeft kapperscursussen op verschillende niveaus:
- wij geven omscholingscursussen voor beginnende barbiers.
- wij hebben diverse cursussen in het heren- & barbiersvak voor meer ervaren kappers.
Waarover wil je meer weten?
Basic BARBERING (basisopleiding barbier) Fading HAIRSTYLES Beard STYLING Classic SHAVING
Ik wil meer weten over de cursusplanning


Alle geplande cursusdata en locaties kun je vinden bij Inschrijven.
Basic Barbering


Schrijf je je in voor de cursus Basic BARBERING, dan gaan we je gedurende 3 maanden, 2x per week opleiden om een startende herenkapper-barbier te worden. Dit doen we door je old-school technieken te leren die jij in de dagelijkse praktijk in een barbershop kunt inzetten. Kortom knippen, opscheren met een tondeuse, scheren met een open scheermes en baarden modelleren. Bekijk onze Online Brochure Ga naar Inschrijven voor data en cursuslocties in jouw buurt .
Classic SHAVING


Schrijf je je in voor de cursus Classic SHAVING dan gaan we jou ca. 3 uur intensief trainen zodat jij de volgende dag al jouw klanten kan verwennen met een comfortabele klassieke scheerbeurt. Hierbij leer je scheren met een open mes (shavette) en je leert de juiste scheerproducten te gebruiken in combinatie met warme kompressen. Bekijk onze Online Brochure Ga naar het cursusoverzicht voor data en cursuslocties in jouw buurt .
Beard STYLING


Schrijf je je in voor de cursus Beard STYLING dan leer je in 1 sessie van ongeveer 3 uur een baard in model te trimmen, de hals en wangen glad te scheren en hoe je in jouw salon een professionele baardverzorgingsbehandeling kunt uitvoeren. Bekijk onze Online Brochure Ga naar het cursusoverzicht voor data en cursuslocties in jouw buurt .
FADING hairstyles


Schrijf je je in voor de cursus FADING hairstyles dan leer je om met verschillende opscheertechnieken de herenkapsels van nu te maken. Daardoor kun je nagenoeg elke klantvraag en toekomstige trend aan en ben je een waardevolle aanwinst in iedere salon en barbershop. Bekijk onze Online Brochure Ga naar het cursusoverzicht voor data en cursuslocties in jouw buurt .
Kan ik me laten omscholen door jullie?


Ja, als jij super gemotiveerd bent dan kun je je bij ons laten (om)scholen tot barbier. Lijkt je dit wat? Bekijk dan onze brochure. Bekijk onze Online Brochure
Ik heb al (enige) kapperservaring welke cursussen kunnen jullie bieden?


Onze cursussen in het heren- & barbiersvak voor meer ervaren kappers: Fading HAIRSTYLES Beard STYLING Classic SHAVING
Wat zijn de cursusprijzen?


Van welke cursus wil je de geplande kosten weten?
Basic BARBERING
Classic SHAVING
Beard STYLING
Fading HAIRSTYLES

Overige vragen

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?


Voor alle cursussen voor gevorderden geldt: betaling in 1 keer vooraf.
Wat is jullie cursuslocatie?


Onze vaste cursuslocaties zijn: Barbershop BAKKES Hoofdstraat 85 in Emmen centrum. Barbershop BAKKES Sassenstraat 50 in Zwolle centrum. Parkeerplaatsen, trein & busstation bevinden zich op maximaal 10 minuten loopafstand van beide locaties.
Neem contact met mij op.


Klik hier Om jouw vraag te mailen. Vermeld daarbij dan wel jouw e-mailadres of telefoonnummer. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Wie zijn jullie?


Wij zijn BarberTrain. Wij geven in het noorden van het land diverse cursussen in het heren- & barbiersvak. Voor beginnende barbiers hebben wij een complete omscholingscursus. Zie ook: Wie zijn wij?
Komen jullie ook naar mijn locatie?


Wilt u dat BarberTrain naar u toe komt? Dan kan! Wij kunnen op uw eigen locatie een gasttraining of masterclass geven op het gebied van haarstyling, klassiek scheren of baardverzorging & modelleren. Wij komen op elke plaats in Nederland en Vlaanderen. Wanneer U zorgt voor de locatie, zorgen wij voor een barbier of zelfs een heel team van professionele barbieren. Zij delen hun ambachtelijke kennis en vaardigheden met uw team of presenteren ons mooie vak op uw evenement. Neem contact met ons op
Hoe kan ik me aanmelden voor een cursus?


Op deze website vind je alle geplande cursussen en kun je je online aanmelden. Inschrijving is definitief na ontvangst van het cursusgeld. Let op! Het aantal plaatsen is altijd zeer beperkt. Schrijf je hier in voor een cursus
Ontvang ik na afloop een certificaat?


Voor alle deelnemers ligt na afloop een Certificaat van Deelneming klaar.
Wie zorgt voor de modellen?


Bij al onze cursussen neem je zelf een model mee naar de cursuslocatie. Houd hiermee vooral rekening wanneer je je wilt inschrijven voor een meerdaagse cursus.
Wat zijn de cursustijden?


De cursustijden zijn verschillend per cursus/workshop en per locatie. Ze staan vermeld bij de desbetreffende cursusdetails.
Moet ik zelf gereedschap meenemen?


Je kun kosteloos gebruik maken van de aanwezige tondeuses, föhns, haarstyling– en scheerproducten. Dat geldt ook voor kapmantels en halskraagjes. Scharen, kammen en (scheer)messen neem je zelf mee naar de cursus of workshop.

Deelnemers aan de cursus Basic BARBERING ontvangen een basis gereedschapset met een dollhead (oefenhoofd), een shavette en een basisset kammen en scharen.