Veelgestelde vragen.

Hieronder vind je de antwoorden op veel gestelde vragen. Mocht je jouw antwoord niet vinden, stuur ons dan een bericht.

Vragen over de cursussen

Ik wil meer weten over jullie cursusaanbod


BarberTrain geeft barbierscursussen op verschillende niveaus:
- wij geven omscholingscursussen voor beginnende barbiers.
- wij hebben diverse workshops in het heren- & barbiersvak voor meer ervaren kappers.
Waarover wil je meer weten?
Basic BARBERING (online barbiercursus) Basic BARBERING (barbiercursus) Fading HAIRSTYLES Beard STYLING Classic SHAVING
Ik wil meer weten over de cursusplanning


Alle geplande data voor workshops en cursussen kun je vinden bij Inschrijven. Voor de online cursussen kun je je aanmelden door een bericht te sturen via het contactformulier.
Basic Barbering online en offline


Schrijf je je in voor de cursus Basic BARBERING, dan gaan we op een van onze cursuslocaties 3 maanden lang, 2x per week trainen om een startende herenkapper-barbier te worden. Dit doen we door je old-school technieken te leren die jij in de dagelijkse praktijk in een barbershop kunt inzetten. Kortom knippen, opscheren met een tondeuse, scheren met een open scheermes en baarden modelleren. Lees meer... Je kunt je ook aanmelden voor de online barbierscursus Basic BARBERING. Lees meer...
Classic SHAVING


Schrijf je je in voor de cursus Classic SHAVING dan gaan we jou ca. 3 uur intensief trainen zodat jij de volgende dag al jouw klanten kan verwennen met een comfortabele klassieke scheerbeurt. Hierbij leer je scheren met een open mes (shavette) en je leert de juiste scheerproducten te gebruiken in combinatie met warme kompressen. Lees meer...
Beard STYLING


Schrijf je je in voor de cursus Beard STYLING dan leer je in 1 sessie van ongeveer 3 uur een baard in model te trimmen, de hals en wangen glad te scheren en hoe je in jouw salon een professionele baardverzorgingsbehandeling kunt uitvoeren. Lees meer...
FADING hairstyles


Schrijf je je in voor de cursus FADING hairstyles dan leer je om met verschillende opscheertechnieken de herenkapsels van nu te maken. Daardoor kun je nagenoeg elke klantvraag en toekomstige trend aan en ben je een waardevolle aanwinst in iedere salon en barbershop. Lees meer...
Kan ik me laten omscholen door jullie?


Ja, als jij super gemotiveerd bent dan kun je je bij ons laten (om)scholen tot barbier. Lijkt je dit wat? Lees meer...
Ik heb al (enige) kapperservaring welke cursussen kunnen jullie bieden?


Onze cursussen in het heren- & barbiersvak voor meer ervaren kappers: Fading HAIRSTYLES Beard STYLING Classic SHAVING Heb je wel ervaring, dan kan de cursus Basic BARBERING jouw de kans geven om alle barbiersvaardigheden vanaf de start aan te leren.
Wat zijn de cursusprijzen?


Van welke cursus wil je de geplande kosten weten?
Basic BARBERING
Classic SHAVING
Beard STYLING
Fading HAIRSTYLES

Overige vragen

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?


Voor alle cursussen voor gevorderden geldt: betaling in 1 keer vooraf. Dit geldt ook voor de cursus Basic BARBERING. Klik hier voor de betalingsmogelijkheden van de online barbierscursus.
Wat is jullie cursuslocatie?


Onze vaste cursuslocaties zijn: Barbershop BAKKES Noorderstraat 25 in Emmen centrum. Barbershop BAKKES Sassenstraat 50 in Zwolle centrum. Parkeerplaatsen, trein & busstation bevinden zich op maximaal 10 minuten loopafstand van beide locaties.
Neem contact met mij op.


Klik hier om jouw vraag te mailen. Vermeld daarbij jouw e-mailadres of telefoonnummer. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Wie zijn jullie?


BarberTrain geeft in het noorden van het land diverse workshops in cursussen het heren- & barbiersvak. Voor beginnende barbiers hebben wij een complete omscholingscursus. Daarnaast bieden wij een online barbierscursus. Zie ook: Wie zijn wij?
Komen jullie ook naar mijn locatie?


Wij kunnen in overleg op jouw locatie een gasttraining geven op het gebied van haarstyling, klassiek scheren of baarden modelleren. Wij komen op elke plaats in Nederland en Vlaanderen. Wanneer jij zorgt voor de locatie, zorgen wij voor een barbier die zijn/haar barbierskennis en -vaardigheden aan jouw team overdraagt. Neem contact met ons op
Hoe kan ik me aanmelden voor een cursus?


Op onze website vind je alle geplande cursussen en kun je je online aanmelden. Schrijf je hier in voor een cursus. Aanmelden voor de online basiscursus kan door ons een berichtje te sturen. Meer lezen...
Ontvang ik na afloop een certificaat?


Aan alle deelnemers die een cursus of workshop hebben voltooid wordt er een Certificaat van Deelneming overhandigd of opgestuurd.
Wie zorgt voor de modellen?


Bij al onze cursussen geldt dat je zelf voor een of meerdere modellen zorgt. Houd hiermee vooral rekening wanneer je je wilt inschrijven voor een meerdaagse cursus.
Wat zijn de cursustijden?


De cursustijden zijn verschillend per cursus/workshop en per locatie. Ze staan vermeld bij de desbetreffende cursusdetails.
Moet ik zelf gereedschap meenemen?


In het algemeen geldt dat je je eigen leermiddelen meeneemt naar de cursus of workshop, zoals scharen, kammen en (scheer)messen. Je kun kosteloos gebruik maken van de aanwezige tondeuses, föhns, haarstyling– en scheerproducten. Dat geldt ook voor kapmantels en halskraagjes.
Beschik je (nog) niet over eigen leermiddelen, dan kun je deze in zelf aanschaffen. Dit kan onder andere ook via BarberTrain. Omdat deelnemers aan de online barbierscursus thuis oefenen, hebben ze een grotere set leermiddelen nodig met minimaal één oefenhoofd met standaard. Bij aanvang van de cursus wordt er een lijst met benodigde leermiddelen verstrekt. Aan de hand daarvan kan de cursist zelf de leermiddelen aanschaffen. Dit kan onder andere ook via BarberTrain.