top of page
Inhoudsopgave barbierscursus
Benieuwd wat er allemaal voorbij komt tijdens de cursus? Klik hiernaast en beoordeel de inhoud zelf?
batch.png
Voor wie bestemd?

De online barbier cursus 'Basic BARBERING ONLINE' is bestemd voor iedereen die als freelance barbier wil starten of die aan de slag wil in een barbershop of (heren)kapsalon. Na de cursus kun je de mooiste kapsels knippen en super strak opscheren (faden). Je trimt korte en lange baarden in verschillende modellen en scheert de contouren. En je leert hoe je een comfortabele 'hot-towel shave' kunt uitvoeren met de juiste scheerproducten. In de online barbier cursus komen alle vaardigheden aan bod om je nieuwe barbiers-carrière de perfecte boost te geven. 

Logo Barbertrain CURSUSSEN.png

Er gelden geen specifieke toelatingseisen.

Studieaanpak

Kort nadat je met de cursus bent begonnen ontvang je het studiemateriaal. Bij een normale studiebelasting kun je het eerste deel in ongeveer 1 week afronden. Heb je het materiaal doorgenomen en geoefend? Dan maak je de huiswerkopgaven die je heel gemakkelijk binnen jouw leeromgeving kunt inleveren. Je krijgt een persoonlijke trainer-coach toegewezen met ruime ervaring in het geven van barbier cursussen en workshops. Deze kijkt het huiswerk voor je na en geeft duidelijk antwoord op jouw vragen.

De online barbier cursus kun je in circa 3 maanden afronden en is prima te combineren met een (fulltime) baan of met andere bezigheden. Je kunt uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Dit is echter afhankelijk van de tijd die je zelf in de cursus steekt. 

Heb je tijdelijk minder tijd te besteden? Geen probleem! Je mag wel 3 maanden langer over je cursus doen en behoudt daarbij recht op begeleiding door de trainer en toegang tot de online studieomgeving. Hiervoor berekenen wij geen extra kosten.

Cursusinhoud

De online barbier cursus bestaat uit 3 praktische modules die hieronder worden beschreven. In het begin van elke module werk je op een oefenhoofd maar al snel stap je over op het echte werk: herenmodellen die je zelf uitnodigt in je eigen oefenruimte.

1. Baard modelleren

We starten met baarden. Je leert hoe je een baard in model trimt, waar je de contouren zet en hoe je de hals en wangen glad scheert. Afhankelijk van de opdracht werk je met de tondeuse-over-de kam of met opzetkammen. Je maakt in dit deel ook kennis met het scheren van de contouren. Na de cursus weet je welke baardvormen er zijn en hoe je een gehele baardbehandeling in de praktijk uitvoert, rekening houdend met de mogelijkheden van de baard en de gezichtsvorm van de klant.

2. Classic shaving

In de scheer cursus ligt de focus op de zogenaamde hot-towel shave. Je maakt een korte analyse van de baardgroei en de huidconditie. Op basis daarvan kies je de juiste scheerproducten. Je past 'hot-towels' (warme kompressen) toe en brengt vakkundig scheerzeep aan. Je leert scheren met een klassiek open scheermes (shavette). We gaan hierbij uit van de Hollandse school en scheren in 1 passage met de haargroeirichting mee. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de hygiëne tijdens en rondom de behandeling. Met behulp van een koude compres en de juiste verzorgende producten en technieken rond je de behandeling af.

3. Old-school hairstyling

Tenslotte gaan we de herenkapsels maken. Hierbij leer je een flink aantal technieken die je als barbier in huis moet hebben:

 • Je leert het knippen 'tussen de vingers' en opknippen met de schaar-over-kam techniek.

 • Je maakt razor fades en skin fades met de tondeuse-over-kam techniek en combineert dit met opzetkammen.

 • Bij de Pompadour wordt het haar gesneden met een mes. Bij de Executive Contour leer je een scheiding inscheren.

 • De styling gebeurt met de föhn en er wordt uitgebreid stilgestaan bij het gebruik van de juiste styling producten.

 • Tenslotte leer je de headshave waarbij je het gehele hoofd van jouw model glad scheert met het scheermes.

 

Heb je al deze technieken in de vingers, dan kun je bijna elke klantvraag aan en ben je een waardevolle aanwinst voor elke barbershop.

batch.png
Kosten en betaling 

Lesgeld

Bij betaling in één keer vooraf bedraagt het lesgeld voor de gehele online barbier cursus slechts € 425. Er wordt tijdens de cursus geen tussentijdse prijsverhoging doorgevoerd. Het lesgeld is inclusief:

 • begeleiding door jouw persoonlijke barbiertrainer

 • toegang tot de online leeromgeving

 • 3 maanden langere duur, zonder extra kosten

 • 20% korting op alle (niet afgeprijsde) producten in de haarenbaardwinkel.nl zolang je de cursus volgt. 

Betaling

Je kunt het lesgeld in één keer betalen of in 3 aansluitende maandtermijnen:

 • lesgeld in 1 keer vooraf: € 425

 • lesgeld in maandtermijnen: 3 x € 160 = € 480

De additionele inschrijfkosten bedragen éénmalig € 29,50.

 

 

Alle hierboven genoemde bedragen zijn inclusief btw.

Leermiddelen

Heb je nog geen gereedschap en een oefenhoofd dan dien je dit zelf aan te schaffen. Je ontvangt van ons een lijstje met alles wat je nodig hebt per module. Je kunt de meeste benodigdheden ook via BarberTrain bestellen waarbij je 20% korting ontvangt op de standaardprijzen.

Aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn in 2021 (in Nederland) de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) mogelijk nog aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Schrijf je daarom vóór 31 december 2021 in en profiteer nog van deze regeling indien deze voor jou van toepassing is! Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst

Hoe kun je je aanmelden?

We kunnen ons voorstellen dat je nog vele vragen hebt. Klik op de knop hieronder en stuur ze naar ons op. Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren.

 

Wil je je aanmelden voor de online barbier cursus? Stuur dan eveneens een bericht. Wij nemen dan telefonisch contact met jou op om jouw vragen te beantwoorden of jouw aanmelding te bespreken.

NU GRATIS
PROEFLES

Certificaat Basic BARBERING.PNG

Elke deelnemer die de cursus volledig heeft doorlopen ontvangt na afloop een Certificaat van Deelneming.

Kosten en betaling
Aanmelden
Voor wie bestemd
Cursusinhoud
Studieaanpak

Meer van BarberTrain...

Bekijk ook de volgende barbier workshops voor gevorderen:

bottom of page