Classic SHAVING

'een PRAKTISCHE BARBIERSOPLEIDING met veel persoonlijke BEGELEIDING'

BarberTrain geeft opleidingen aan mannen en vrouwen die zich willen laten omscholen tot barbier. Ervaren kappers kunnen bij ons terecht voor nascholing en training in old-school kapsels, klassiek scheren en baard modelleren. Ons aanbod is breed en gevarieerd, waardoor er altijd wel iets bij zit dat aansluit op jouw ontwikkelbehoefte.

Professioneel scheren is ook voor jouw salon bereikbaar.

Schrijf je je in voor de Workshop Classic SHAVING dan gaan we jou trainen zodat jij de volgende dag al jouw klanten kan verwennen met een comfortabele klassieke scheerbeurt. Hierbij leer je de juiste scheerproducten te gebruiken in combinatie met heerlijke warme kompressen.

Logo ClassicSHAVING_edited.png

Inhoud.

De Workshop Classic Shaving van BarberTrain duurt 1 dagdeel van circa 3 uur! Je leert in deze cursus hoe je een baard perfect glad kunt scheren op klassieke wijze met een open scheermes en warme doeken. Je doet dit op een scheermodel die je zelf meeneemt naar de cursus.

Tijdens de workshop wordt uitgebreid ingegaan op de haargroei en eventuele probleemzones bij het scheren. Ook wordt aandacht besteed aan verschillende producten die het scheren makkelijker maken en irritatie helpen voorkomen.

HET GEMAK VAN SCHEREN MET SHAVETTE

We scheren in deze workshop met een shavette. Dit is een modern open scheermes met verwisselbare mesjes, vergelijkbaar met het bekende nekmes. Het voordeel van het scheren met een shavette is dat je voor elke klant een nieuw mesje in de houder plaatst.

                                                              Shavettes met verwisselbare mesjes

Je bent hierdoor altijd gegarandeerd van de aller scherpste kwaliteit en de hoogste mate van hygiëne. Wij raden deze workshop aan wanneer je geen of weinig ervaring hebt met scheren.

SCHEREN VOLGENS DE HOLLANDSE SCHOOL

  • Een classic shave volgens de Hollandse school begint met een korte analyse van de groeirichting van de baard, eventuele ingegroeide baardharen en de conditie van de huid.

  • Om de huid optimaal voor te bereiden en het baardhaar extra zacht te maken wordt een pre-shave product aangebracht. Hierover wordt een warme, vochtige doek gelegd. Na een korte inwerktijd wordt de doek verwijderd en de baard ingezeept met een kwast.

  • Aansluitend scheer je het baardhaar met de haargroei mee met behulp van een shavette. Indien de conditie van de huid het toelaat wordt nog een keer ingezeept om tegen de haargroei in te scheren.

  • Na het scheren wordt een koude doek aangebracht om de gezichtshuid te kalmeren en de zeepresten te verwijderen.

  • Je masseert vervolgens een zachte aftershave balm in en als top op de scheerbeurt gebruik je een eau-de-toilette welke perfect combineert met de al gebruikte preshave, de scheerzeep en de aftershave.

  • Je geef tenslotte een lichte verkoeling met een handdoek.

PRIJZEN.

  • € 250 per deelnemer

  • schrijf je je met 4 deelnemers (of meer) tegelijk in, dan geldt een extra voordelig tarief van €200 per persoon.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief Btw.

LOCATIE.

Emmen

BAKKES herenkappers | baardkwekers

Hoofdstraat 85 in Emmen

Zwolle

BAKKES herenkappers | baardkwekers

Sassenstraat 50 in Zwolle.

Parkeerplaatsen, trein & busstation bevinden zich voor beide locaties op maximaal 10 minuten loopafstand.

AANMELDEN.

Op onze website vind je alle geplande cursussen en workshops en kun je je online aanmelden. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt.

Voor een groepscursus/training in je eigen salon stuur je een email naar info@barbertrain.nl

classic shaving.jpg

Meer van BarberTrain...

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur ons een bericht.