FADING Hairstyles

'een PRAKTISCHE BARBIERSOPLEIDING met veel persoonlijke BEGELEIDING'

BarberTrain geeft opleidingen aan mannen en vrouwen die zich willen laten omscholen tot barbier. Ervaren kappers kunnen bij ons terecht voor nascholing en training in old-school kapsels, klassiek scheren en baard modelleren. Ons cursusaanbod is breed en gevarieerd, waardoor er altijd wel iets bij zit dat aansluit op jouw ontwikkelbehoefte.

Leer moderne herenkapsels te maken met fade-technieken!

Schrijf je je in voor de Workshop FADING Hairstyles dan leer je om met klassieke fading-technieken de herenkapsels van nu te maken. Daardoor kun je nagenoeg elke klantvraag en toekomstige trend aan en ben je een waardevolle aanwinst in iedere salon en barbershop.

Logo Old-School HAIRSTYLING.png

Inhoud.

Fading is niet meer weg te denken in de herensalon of de barbershop. Met een goede fade kun je jouw vakmanschap demonstreren. Met een fade laat je de zij- en achterparijen van een kapsel overlopen van de ene naar de andere lengte. 'Makkelijker gezegd dan gedaan', denk je wellicht. 'Hoe werkt fading nou eigenlijk"?

De workshop FADING Hairstyles van BarberTrain duurt 1 dagdeel van circa 3 uur! Je kiest zelf welk kapsel je gaat maken. Afhankelijk van wat jij en de medecursisten hebben uitgekozen, maak je kennis met een aantal specifieke fadetechnieken. Je werkt daarbij op een herenmodel die je zelf meeneemt naar de cursus.

Barbertechnieken
FADING

Afhankelijk van de wensen van een klant kun je je fading techniek aanpassen:

  • zo kun je de overgang hoog of laag maken.

  • je kunt de overgang scherp maken (met een duidelijk licht-donker effect) of juist heel zacht laten overlopen.

  • je kunt het kortste gedeelte millimeteren (skinfade), of glad afwerken met een mes of een elektrische shaver (rasorfade).

Door verschillende technieken te combineren zoals de tondeuse-over-kam techniek en het gebruik van verschillende opzetkammen, maak je de fade die jij wil. Er wordt uiteraard ook veel aandacht besteed aan het afwerken van de contouren.

Je kunt een fade combineren met een undercut. Hierbij wordt er bewust geen overgang gemaakt tussen het bovenhaar en andere haarpartijen (disconnected). Bij sommige kapsels blijven alle partijen disconnected, terwijl bij andere kapsels alleen de achterzijde wordt gefade en aangesloten op het bovenhaar. Het resultaat is bijvoorbeeld de Slickback of de typische kapsels uit de beginjaren van de vorige eeuw.

De Pompadour en de Executive Contour zijn voorbeelden van typische old-school kapsels die de styling van het bovenhaar definiëren. Maar je kunt tijdens de workshop ook kiezen voor een new-school variatie hierop of voor bijvoorbeeld een Britpop of Buzz cut.

Welk kapsel je ook kiest, tijdens de cursus ga je het haar stylen met de föhn en afwerken met een passend stylingproduct. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de keuze en de toepassing van haarstylingproducten voor heren.

Wil jij tijdens de Workshop een Headshave leren? Ook dat kan. Hierbij ga je het gehele hoofd glad scheren met een open scheermes.

PRIJZEN.

  • € 250 per deelnemer

  • schrijf je je met 4 deelnemers (of meer) tegelijk in, dan geldt een extra voordelig tarief van €200 per persoon.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief Btw.

LOCATIE.

Emmen

BAKKES herenkappers | baardkwekers

Hoofdstraat 85 in Emmen

Zwolle

BAKKES herenkappers | baardkwekers

Sassenstraat 50 in Zwolle.

Parkeerplaatsen, trein & busstation bevinden zich voor beide locaties op maximaal 10 minuten loopafstand.

AANMELDEN.

Op onze website www.barbertrain.nl vind je alle geplande cursussen en workshops en kun je je online aanmelden. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt.

Wil jij een groepsopleiding voor meerdere personen in je eigen salon? Dat kan. Stuur een email naar info@barbertrain.nl

fading.jpg

Voor alle deelnemers ligt na afloop een Certificaat van Deelneming klaar.

Meer van BarberTrain...

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur ons een bericht.