Beard STYLING.

'een PRAKTISCHE en VEELZIJDIGE workshop.'

BarberTrain geeft opleidingen aan mannen en vrouwen die zich willen laten omscholen tot barbier. Ervaren kappers kunnen bij ons terecht voor nascholing en training in old-school kapsels, klassiek scheren en baard modelleren. Ons aanbod is breed en gevarieerd, waardoor er altijd wel iets bij zit dat aansluit op jouw ontwikkelbehoefte.

Inhoud.

De Workshop Beard STYLING van BarberTRAIN duurt 1 dagdeel van circa 3 uur! Je leert hoe je een baard in model brengt, hoe je de contouren rond de baard perfect glad kunt scheren en hoe je de volgende dag al een super-de-luxe baardverzorgingsbehandeling in jouw salon kunt introduceren. Je doet dit op een herenmodel die je zelf meeneemt naar de cursus.

BAARD MODELLEREN

 • In de workshop leer je welk baardmodel het beste past bij jouw klant. De dag erna al kun jij in jouw salon starten met adviseren.

 • Vervolgens ga je de baard in het gewenste model trimmen. Hiervoor gebruik je technieken zoals tondeuse-over-kam, het gebruik van opzetstukken en het shapen met een tondeuse uit de losse hand.

 • Met behulp van een precisietrimmer werk je de contouren af.

CONTOUR SHAVE

Vervolgens leer je om de hals en de wangen te scheren met een shavette. Dit is een modern open scheermes met verwisselbare mesjes, vergelijkbaar met het bekende nekmes.

mes propaso.jpg

Het voordeel van het scheren met een shavette is dat je voor elke klant een nieuw mesje gebruikt. Je bent hierdoor altijd gegarandeerd van de scherpste kwaliteit en de hoogste mate van hygiëne.

Logo BeardSTYLING.png
 • Vóór het scheren maak je een korte analyse van de groeirichting van de baard, eventuele ingegroeide baardharen en de conditie van de huid.

 • De baardharen in de hals en op de wangen worden extra zacht gemaakt met warme, vochtige kompressen in combinatie met een pre-shave product. Vervolgens wordt baard ingezeept met een scheerkwast.

 • We leren je vervolgens hoe je de wangen en de hals van klant met de haargroei mee scheert. Indien de conditie van de huid het toelaat mag je een tweede keer inzepen om tegen de haargroei in te scheren.

INTENSIEVE BAARDVERZORGING

Na het scheren leren we je hoe je een super relaxte baardverzorgingsbehandeling kunt uitvoeren in jouw salon.

 • Je maakt daarbij gebruik van een intensief hot-oil product, speciaal voor de baard. Om het product optimaal te laten inwerken gebruik je warme kompressen.

 • Vervolgens wordt de huid verzorgd met een bijbehorende baardbalsem en aftershave. Met behulp van een koele kompres breng je de huid verder tot rust.

 • Voor extra glans en vitaliteit masseer je een baardolie in de baard.

 • Als top op de behandeling gebruik je een eau-de-toilette en geef je lichte verkoeling met een handdoek.

PRIJZEN.

 • € 250 per deelnemer

 • schrijf je je met 4 deelnemers (of meer) tegelijk in, dan geldt een extra voordelig tarief van €200 per persoon.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief Btw.

LOCATIE.

Emmen

BAKKES herenkappers | baardkwekers

Hoofdstraat 85 in Emmen

Zwolle

BAKKES herenkappers | baardkwekers

Sassenstraat 50 in Zwolle.

Parkeerplaatsen, trein & busstation bevinden zich voor beide locaties op maximaal 10 minuten loopafstand.

AANMELDEN.

In de cursuskalender vind je alle geplande cursussen en workshops en kun je je online aanmelden. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt.

beard styling.jpg

Voor alle deelnemers ligt na afloop een Certificaat van Deelneming klaar.

Meer van BarberTrain...

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur ons een bericht.