top of page

PLANNING BEGIN 2022

Emmen

Start: je begint direct na voorjaarsvakantie op maandag 28 februari 2022.

Elke maandagavond en woensdagavond van 18 tot 21 uur.
Duur: 3 maanden

Alles over basic BARBERING.

Schrijf jij je in voor de barbier cursus, dan gaan we je opleiden om een allround herenkapper-barbier te worden. Dit doen we op een van onze eigen locaties. Je leert diverse technieken die je in de dagelijkse praktijk in een barbershop kunt inzetten. Kortom knippen, opscheren met een tondeuse, scheren met een open scheermes en baarden modelleren.

BarberTrain transparant_edited_edited.png

Cursusinhoud.

Tijdens de barber cursus Basic BARBERING neem je gedurende 3 maanden twee keer per week deel aan een avondcursus. In het begin van elke module werk je op een oefenhoofd maar al snel stap je over op het echte werk: herenmodellen die je zelf meeneemt. De barbier cursus bestaat uit 3 praktische modules die hieronder worden beschreven.

Module 1. Baard modelleren

We starten met baarden. Je leert hoe je een baard in model trimt, waar je de contouren zet en hoe je de hals en wangen glad scheert. Hiervoor gebruik je technieken zoals tondeuse-over-kam en je gebruikt opzetkammen. Je maakt in dit deel ook kennis met het klassieke scheren met open mes en warme doeken. Na de cursus weet je hoe de baardlijnen eruit zien en hoe je een baardbehandeling in de praktijk uitvoert, rekening houdend met de mogelijkheden van de baard en  de gezichtsvorm van de klant.

Module 2. Classic shaving

Vervolgens ligt de focus op scheren. Je maakt een korte analyse van de baardgroei en de huidconditie. Op basis daarvan kies je de juiste producten. Je brengt vakkundig zeep aan en je gebruikt 'hot towels' (warme kompressen). Je leert hoe je als barbier de baard van een klant glad scheert met een klassiek open scheermes. We gaan hierbij uit van de Hollandse school en scheren met een shavette. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de hygiëne tijdens en rondom de behandeling. Met behulp van de juiste verzorgende producten en technieken rond je vervolgens de behandeling af.

Module 3. Old-school hairstyling

Tenslotte gaan we kapsels maken met behulp van een aantal belangrijke technieken die je als herenkapper in huis moet hebben:

  • je knipt het haar tussen de vingers, waarbij je gebruik leert te maken van de palm-to-palm techniek. Met de schaar-over-kam techniek ga je het haar opknippen.

  • razor fades en skin fades maak je met behulp van de tondeuse-over-kam techniek, gecombineerd met het gebruik van verschillende opzetkammen.

  • bij de Pompadour wordt het haar geknipt en gesneden. Bij een Executive Contour wordt indien gewenst een scheiding ingeschoren met een precisietrimmer en het open scheermes.

  • het haar wordt gestyld met behulp van een föhn en er wordt uitgebreid stilgestaan bij het gebruik van de juiste haarstylingproducten voor ieder kapsel en haartype.

  • tenslotte leer je de head shave waarbij je het gehele hoofd van jouw model glad scheert met een open scheermes.

Heb je al deze technieken in de vingers, dan kun je bijna elke klantvraag aan en ben je een waardevolle aanwinst voor elke barbershop.

Kosten.

Met deze barber cursus investeer je in jouw toekomst. De kosten bedragen €3000. Het cursusgeld betaal je in 1 keer vooraf. 

Heb je nog geen gereedschap en een oefenhoofd? Dan dien je hiermee eveneens rekening te houden. Je kunt deze leermiddelen zelf aanschaffen maar ook via BarberTrain. Een föhn, kapmantel en de tondeuses kun je overigens in de cursusruimte lenen.

Het inschrijfgeld bedraagt €150. Deze aanbetaling wordt verrekend met de betaling van het cursusgeld.

Alle genoemde bedragen zijn inclusief Btw.

Let op! Het is vaak mogelijk om (een gedeelte van) de kosten terug te ​krijgen, bijvoorbeeld via de belastingdienst, de gemeente of via jouw werkgever.

Cursusgegevens.

De barbier cursus bestaat uit 24 bijeenkomsten en duurt in totaal 3 maanden.

Zwolle

Schrijf je je in voor de cursus in Zwolle, dan zijn jouw vaste cursusdagen op dinsdag en vrijdag van 18.00 uur tot 21.00 uur. Cursuslocatie: Sassenstraat 50 in Zwolle.

Emmen

Schrijf je je in voor de cursus in Emmen, dan zijn jouw vaste cursusdagen maandag en woensdag van 18.00 uur tot 21.00 uur. Cursuslocatie: Noorderstraat 25 in Emmen

Parkeerplaatsen, trein & busstation bevinden zich voor beide locaties op 5 a 10 minuten loopafstand.

Wil jij een groepsopleiding voor meerdere personen in je eigen salon? Dat kan. Stuur een email naar info@barbertrain.nl

Aanmelden.

Meld je nu online aan en reserveer jouw plaats bij Basic BARBERING. Heb je nog vragen? Neem dan contact op.

Vragen.

We kunnen ons voorstellen dat je nog vele vragen hebt. Klik op de knop hieronder en stuur je vragen naar ons op. Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren.

Wil je ons liever persoonlijk spreken of je persoonlijk aanmelden? Stuur dan eveneens een bericht. Wij nemen dan telefonisch contact met jou op om jouw vragen te beantwoorden of de aanmelding in behandeling te nemen.

Certificaat Basic BARBERING.PNG

Voor alle deelnemers ligt na afloop een Certificaat van Deelneming klaar.

Meer van BarberTrain...

bottom of page