Basic BARBERING .

'een PRAKTISCHE BARBIERSOPLEIDING met veel persoonlijke BEGELEIDING'

bekijk de volledige video over de barbierscursus

CURSUSDATA & LOCATIES

Zwolle

Start: dinsdag 7 september 2021.

Elke dinsdagavond en vrijdagavond van 18 tot 21 uur.
Duur: 3 maanden

Emmen

Start: maandag 6 september 2021.

Elke maandagavond en woensdagavond van 18 tot 21 uur.
Duur: 3 maanden

Inschrijven! Scroll naar beneden. 

Alles over de barbierscursus.

Schrijf jij je in voor de cursus Basic BARBERING, dan gaan we je opleiden om een allround herenkapper-barbier te worden. Dit doen we door je old-school technieken te leren die jij in de dagelijkse praktijk in een barbershop kunt inzetten. Kortom knippen, opscheren met een tondeuse, scheren met een open scheermes, baarden modelleren en meer.

Logo Barbertrain CURSUSSEN.png

Cursusinhoud.

Tijdens de cursus Basic BARBERING neem je gedurende 3 maanden twee keer per week deel aan een avondtraining. In het begin van elke module werk je op een oefenhoofd (dollhead) maar al snel stap je over op het echte werk: herenmodellen die je zelf meeneemt naar de training in Zwolle of Emmen. De cursus bestaat uit 3 praktische modules die hieronder worden beschreven.

Drie praktijkmodules
1. Baard modelleren

We starten met baarden. Je leert hoe je een baard in model trimt, waar je de contouren zet en hoe je de hals en wangen glad scheert. Hiervoor gebruik je technieken zoals tondeuse-over-kam en je gebruikt opzetkammen. Je maakt in dit deel ook kennis met het klassieke scheren met open mes en warme doeken. Na de cursus weet je hoe de baardlijnen eruit zien en hoe je een baardbehandeling in de praktijk uitvoert, rekening houdend met de mogelijkheden van de baard, de gezichtsvorm van de klant en de conditie van de huid.

2. Classic shaving

Vervolgens ligt de focus op scheren. Je maakt een korte analyse van de baardgroei en de huidconditie. Op basis daarvan kies je de juiste produkten. Je brengt vakkundig zeep aan en je gebruikt warme kompressen. Je leert hoe je als barbier de baard van een klant glad scheert met een klassiek open scheermes. We gaan hierbij uit van de Hollandse school en scheren met een shavette. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de hygiëne tijdens en rondom de behandeling. Met behulp van de juiste verzorgende produkten en technieken rond je vervolgens de behandeling af.

3. Old-school hairstyling

Tenslotte gaan we herenkapsels maken met behulp van een aantal belangrijke technieken die je als herenkapper in huis moet hebben:

  • je knipt het haar tussen de vingers, waarbij je gebruik leert te maken van de palm-to-palm techniek. Met de schaar-over-kam techniek ga je het haar opknippen.

  • razorfades en skinfades maak je met behulp van de tondeuse-over-kam techniek, gecombineerd met het gebruik van verschillende opzetkammen.

  • bij de Pompadour wordt het haar geknipt en gesneden. Bij een Executive Contour wordt indien gewenst een scheiding ingeschoren met een precisietrimmer en het open scheermes.

  • het haar wordt gestyled met behulp van een föhn en er wordt uitgebreid stilgestaan bij het gebruik van de juiste haarstylingprodukten voor ieder kapsel en haartype.

  • tenslotte leer je de headshave waarbij je het gehele hoofd van jouw model glad scheert met een open scheermes.

 

Heb je al deze technieken in de vingers, dan kun je bijna elke klantvraag aan en ben je een waardevolle aanwinst voor elke barbershop.

Kosten.

Met deze barbierscursus investeer je in jouw toekomst. De kosten bedragen €3.000 exclusief btw. Daarnaast dien je nog rekening te houden met de aanschaf van een gereedschapsset met onder andere kammen en scharen. De set kun je ook via BarberTrain bestellen. Het cursusgeld betaal je in 1 keer vooraf. 

Het inschrijfgeld bedraagt €150. Deze aanbetaling wordt verrekend met de betaling van het cursusgeld.

Let op! Het is vaak mogelijk om (een gedeelte van) de kosten terug te ​krijgen, bijvoorbeeld via de belastingdienst, de gemeente of via jouw werkgever.

Cursusgegevens.

De basiscursus barbier duur in totaal 3 maanden.

Zwolle

Schrijf je je in voor de cursus in Zwolle, dan zijn jouw vaste cursusdagen op dinsdag en vrijdag van 18.00 uur tot 21.00 uur. Cursuslocatie: BAKKES Sassenstraat 50 in Zwolle.

Emmen

Schrijf je je in voor de cursus in Emmen, dan zijn jouw vaste cursusdagen maandag en woensdag van 18.00 uur tot 21.00 uur. Cursuslocatie: BAKKES Hoofdstraat 85 in Emmen

Parkeerplaatsen, trein & busstation bevinden zich voor beide locaties op 5 a 10 minuten loopafstand.

Wil jij een groepsopleiding voor meerdere personen in je eigen salon? Dat kan. Stuur een email naar info@barbertrain.nl

Aanmelden.

Meld je nu online aan en reserveer jouw plaats bij Basic BARBERING. Heb je nog vragen? Neem dan contact op.

Certificaat Basic BARBERING.PNG

Voor alle deelnemers ligt na afloop een Certificaat van Deelneming klaar.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur ons een bericht.

Meer van BarberTrain...

Bekijk ook de volgende workshops voor gevorderen: